רע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
44436-06-13
11/09/2013
|
בפני השופט:
עפרה צ'רניאק
|
- נגד - |
התובע:
אורי הלר
|
הנתבע:
1. אלישע רובין אדריכלים בע"מ 2. ARCONSULT LTD 3. 4. DOGYNO LTD 4. 5. MH BUCHAREST DEVELOPMENT SRL (פורמלי)
|
|
החלטה
בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום מיום 23.5.13 (כב' השופטת אושרי פרוסט פרנקל) ולפיה נדחתה עתירת המבקש לסלוק תובענה שהוגשה נגדו על הסף לאור קיומה של תניית שיפוט ולפיה סכסוכים בין הצדדים ידונו ברומניה.
עיון בהחלטה נושא הבר'ע מעלה שערכאה דיונית לא נעתרה לבקשה בסוברה כי השאלה אם קיימת תניית שיפוט זקוקה לליבון עובדתי או בניסוחה היא " הסכסוך בתביעה דנן, הינו בגין שני החוזים, ולטענת התובעים לא ידעו אודות תניית השיפוט שבהסכם השני. המחלוקת הינה הן לגבי שאלת תוקף תניית השיפוט והן לגבי ההתנהלות בין הצדדים בעת חתימות הצדדים. אין חולק, שההתקשרות בין הצדדים החלה בעת כריתת ההסכם הראשון, שבו אין כל תניית שיפוט, ויש לבחון ת כוונות הצדדים לעניין ביטול ההסכם הראשון ואי הכנסת תניית השיפוט בהסכם השני".
הלכה היא שאין ערכאת ערעור נוהגת להתערב בהחלטות ערכאה דיונית מקום שזו סברה שאין למחוק תובענה על הסף. על אחת כמה וכמה וכשזו מבוססת על הנימוק שיש לברר את טענת הסף בראיות . לערכאה דיונית היושבת על המדוכה ומכירה את הענין שלפניה שיקול דעת רחב בכגון דא ואין מקום להתערב בו אלא במקרים חריגים מאד שאינם נמצאים כלל בעניננו.
ממילא דומה בנסיבות שאכן יש צורך בבירור הטענה לגופה ולא יגרם למבקש שום עוול שאינו ניתן לפיצוי בהוצאות הולמות אם בסופו של יום תתקבל טענתו (עיינו בין השאר רע'א 368/13 הרשות הפלשתינית נ. אירנה ליטבק ואח')
לציין שספק בעיני אם ההחלטה נתונה בכלל לברור במסגרת זו נוכח הוראות צו בתי המשפט (סוגי החלטות שלא תינתן בהן רשות ערעור ) תשס'ט 2009 בהיותה החלטה הנוגעת לשלבי הדיון בהליך.
הבר'ע נדחית.
המבקש ישא בהוצאות ההליך לטובת המשיבה אלישע רובין אדריכלים בסך 10.000 שח.
ערבון על פירותיו יחולט על חשבון ההוצאות.
המזכירות תודיע לצדדים.
ניתנה היום, ז' תשרי תשע"ד, 11 ספטמבר 2013, בהעדר הצדדים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת